OAGB Hajrá! – Avagy kik esélyesek az OAGB bajnoki címeire?!
2011. szeptember 09. írta: vigyuri

OAGB Hajrá! – Avagy kik esélyesek az OAGB bajnoki címeire?!

Országos Amatőr Gokart Bajnokság a 2011-es évének háromnegyedénél tart, azonban még minden kategóriában több versenyzőnek van esélye a végső győzelemre. A szabályok értelmében „a bajnokság végső sorrendje az év folyamán megszerzett pontok összessége alapján dől el, úgy, hogy a megrendezett 12 futamnak a legjobb 10 eredménye számít bele”. Ennek megfelelően készítettem egy kimutatást arról, hogy kinek mennyi esélye van a bajnoki trófea megszerzésére, három futammal az idei évad vége előtt.

Izgalmas háromnegyed évet tudhatnak maguk mögött a különböző kategóriák versenyzői, hiszen még minden csoportban legalább három versenyző pályázik a végső diadalra. A két legkönnyebb kategóriában három-három fő, a 85 kg-osak között négyen, a legnehezebbeknél pedig öten!

I-es kategória

A legkönnyebbeknél a négy győzelemmel rendelkező Mihály Krisztián vezeti a tabellát, aki még azt is elmondhatja magáról, hogy mindössze egyszer csúszott le idén a dobogóról. Krisztián jó esélyekkel állhat rajthoz a következő három futamon, ám ehhez természetesen Lencsés Bálintnak biztosan lenne egy-két szava. Bálint a második futamot követően rendre megverte Krisztiánt, de ennek az elmúlt néhány futamon vége szakadt. Ha újra felül tud kerekedni, akár egy futam alatt is fordíthat a kockán. Szetei Gergely áll a harmadik helyen, némileg tetemes lemaradással. Ennek oka lehet az is, hogy két futamon nem vett részt, ezért nem tudja „eldobni” az elmúlt két versenyen elért eredményeit. Matematikailag még esélyes, ezért bizonyára a végsőkig küzd majd, hogy életben tartsa reményét.

II-es kategória

A kettes kategóriában egyedül Szántó Tamás tudott háromszor is győzedelmeskedni, ennek ellenére Riba Krisztián áll az élen 150 egységgel, 13 pontos előnnyel. A bajnoki címre mindketten jó esélyekkel pályáznak, és talán az nyerhet közülük, aki hamarabb visszatér a dobogó legfelső fokára, ugyanis az utóbbi két megmérettetésen egyikőjük sem tudta azt az eredményt hozni, amit jól megszoktunk tőlük. A harmadik helyen Balogh Dávid áll, aki abban az esetben lehetne bajnok idén, ha Riba Krisztián már nem szerezne pontot, és Szántó Tomi is gyengélkedne. Valljuk be erre nem túl nagy az esély, de természetesen egy versenyző nem adja fel a küzdelmet, amíg matematikai esélye van.

III-as kategória

Riba Krisztián meggyőző teljesítményt nyújt a hármas kategóriában is, összesen négyszer tudott az élen végezni. Többek között a legutóbbi futam diadala is az ő nevéhez fűződik. Nem sok van már hátra a bajnokságból, ezért a többieknek rá kell kapcsolniuk, ha meg akarják kaparintani előle a hőn áhított címet. Ha a matematikát figyelembe vesszük, akkor erre a feladatra három versenyző kompetens még. Lencsés Bálint, Csáki Zoltán és Vitanov Tamás. Mindhárom pilóta lőtávolban van, bár Zolinak és Tamásnak egy kis szerencsére is szüksége lenne. Ha egy futammal korábban készítettem volna cikkemet, akkor több oszlopot láthatnánk odafent. Topor Kálmán jelen helyzetben pont úgy áll, hogy ha megnyerne minden futamot, és Krisztián már nem szerezne pontot, akkor is lecsúszna 1 egységgel a bajnoki rangról. Persze a többi versenyző eredményeit nem vettem figyelembe ebben a számításban. Kálmiról ebben a kategóriában ennyit, hiszen a következő a Hungaroring óta róla szól.

IV-es kategória

Egyedülálló diagramot kellett készítenem a legnehezebbeknél, hisz öt versenyző pályázik a szóban forgó címre. Topor Kálmán felváltva szerzi a hetedik pozíciókat és a győzelmeket. Az utóbbi megmérettetésen a kellemesebb helyezés következett, amivel egyúttal át is vette a vezető helyet a bajnokságban. Az előnye „tekintélyes” 1 pontocska az eddig uralkodó Csáki Zoltánnal szemben. Ebből még bármi kisülhet. A srácoknak viszont nagyon oda kell figyelniük a többiekre is, mert rajtuk kívül még hárman pályáznak a címre. Nyuka Gábor lemaradása nem mondható jelentősnek, akár egy futam alatt fordíthat a helyzeten. Mögötte Somogyi Tamás és Pribilinszky Zoltán állnak a bajnokságban, és készen állnak minden adódó lehetőséget kihasználni. Nagyon szoros csata várható a hajrában, mert mind az öten rendkívül otthonosan mozognak a versenypályákon, nem beszélve arról, hogy a bűvös ötös közé a HCK két bajnoki címét elhódító Dergez Bertalan is beékelődik a futamokon.

Eseménydús, izgalmas futamokat kívánok mindenkinek az év hátralevő részére!

Szerző: Molnár György

www.amatorgokart.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorgokart.blog.hu/api/trackback/id/tr573214731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása