8. forduló - Kőbánya ring - előzetes
2011. augusztus 12. írta: vigyuri

8. forduló - Kőbánya ring - előzetes

A hathetes nyári szünet után újra összecsapnak az Országos Amatőr Gokart Bajnokság és a Hobby Cart Kupa versenyzői. A versenyeknek a Kőbánya ring ad otthont, ahol pontosan két hónapja járt a bajnokság, ám akkor fordított menetirányban körözve.

 

Hobby Cart Kupa

 

A jelenlegi lista szerint 61-en neveztek a szombati HCK-s összecsapásokra, a 6 különböző kategóriában.
A lányoknál minimum öten indulnak, ezért az áprilisi battaringi futam után újból olyan futamuk lesz, ahol teljes pontokat osztanak.
Tizenegyen indulnak a Light kategóriában, ahol a májusi Hangár utcai futamot rajt-cél győzelemmel Balázs Gergő nyerte. Az elmúlt két versenyen viszont nem vett részt, és egyelőre a következő verseny nevezési listáján sem szerepel a neve. A futamgyőzelemre legesélyesebb versenyzők így Sövér László és Nagy Levente.
Az I-es kategóriában 12 nevező van, de az éllovas, Dudás Bence még mindig betegszabadságát tölti, ezért még nyíltabbá válhat a bajnokság állása. Bence ezzel nem veszít pontot, de a két „eldobós” futamot kihasználja.
A 75 kg-osaknál a legnagyobb a mezőny, jelenleg 14 nevezővel. A versenyzőknek külön oda kell majd figyelniük arra is, hogy bejussanak az első tíz közé az időmérő edzésen.
A III-as kategóriában az egyeshez hasonlóan tíz versenyző indul a Hangár utcai győzelemért Ebben a kategóriában Dergez Berci, akit el kell csípni az üldözőknek.
A IV-es kategóriában Berci egyeduralkodó a futamgyőzelmeket tekintve, de Rozvadszky Csaba elmúlt futamainak eredménye alapján most egy győzelem következik. Vajon sikerül-e neki?!

 

Országos Amatőr Gokart Bajnokság

 

Az a vasárnapi OAGB kategóriákban az élmezőnyt figyelembe véve teljes a nevezés, tehát mindenki részt vesz a Hangár utcai megmérettetésen azok közül, akik még bele szólhatnak a bajnokság végkimenetelébe. Az összes nevezés 48 fő, négy kategóriában. 
Ebből a legkönnyebbeknél nyolcan vannak. A megszokott neveket láthatjuk a listán, plusz a HCK-ból megismert Zsigri Mártont.
A HCK-hoz hasonlóan itt is a 75 kg-os súlycsoport a legnépszerűbb, 14-en indulnak a vasárnapi megmérettetésen. A legutóbbi Hangár utcai futamon Szántó Tominak sikerült Riba Krisztián előtt végezni, amit ha megismétel, értékes pontokkal kerülhet közelebb riválisához a bajnoki hajrára.
A hármas kategóriában hasonló a helyzet Vitanov Tamással, ám ebbe a küzdelembe minden bizonnyal lesz beleszólása mind a tizenkét versenyzőnek, aki nevezett a futamra.
A IV-es kategóriában Csáki Zoltánra rohamosan zárkóznak fel az üldözői, mivel az elmúlt négy futamon nem tudott felállni a dobogó legfelső fokára. Az idei versenynaptár nyolcadik futamán nyolc kihívója lesz.
A GS kategóriában jelenleg 5 nevező van.

Mindkét napon, reggel fél kilenckor megrendezésre kerül egy-egy 30 perces edzőfutam.

 

A hétvégére közel 30 fokos, változóan felhős, de száraz időt ígérnek a meteorológusok. A hírek szerint szombaton Rozvadszky Csaba, vasárnap pedig Fényes Tibi mesterszakácsok gondoskodnak a versenyzők étkeztetéséről. :)

 

Fontos, hogy a versenyzők időben érkezzenek a helyszínre, mert a nagy létszámú nevezés miatt csúszás alakulhat ki.

 

Kellemes versenyzést kívánok mindenkinek!

 

* A nevezés a helyszínen is lehetséges, ezért ezek a számadatok még módosulhatnak a verseny kezdetéig.

 

Szerző: Molnár György

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorgokart.blog.hu/api/trackback/id/tr623147708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása