OAGB 2011 - statisztikák
2011. december 24. írta: vigyuri

OAGB 2011 - statisztikák

Több mint egy hónapja véget ért az Országos Amatőr Gokart Bajnokság 2011-es évada. A bajnoki címek gazdára találtak. A versenyzők a díjakat a január 7-én esedékes díjkiosztó ünnepség keretében vehetik majd át. Azonban, hogy addig se unatkozzon senki, készültem néhány aprósággal így az ünnepek alkalmából. A 2011-es év győzteseit, dobogósait, pole-pozíciósait és a leggyorsabb kört futó versenyzőket kiemelve készítettem néhány táblázatot. A kimutatásokban csak azok szerepelnek, akik az említett "kitüntetések" közül bármelyikből szereztek legalább egyet.

 Az egyes kategóriában a táblázat alapján kijelenthetjük, hogy Mihály Krisztián megdolgozott a bajnoki címért. A versenyek egyharmadán győzedelmeskedni tudott és mindössze két futamon nem láthattuk őt a dobogón ünnepelni. A pole-pozíciók tekintetében is abszolút nyerő volt, hiszen 50%-os aránnyal dolgozott. A futamgyőzelmek számában Lencsés Bálint tudta tartani vele a lépést, neki is négy győzelme lett. Szetei Gergely ettől mindössze egyel maradt el, ám a rajtelsőségeket figyelve ő volt a második legjobb edzésmenő. A legkönnyebbeknél idén nyolc különböző arcot láthattunk a dobogón ünnepelni, viszont győztes csak négy volt.

 A 75 kg-osaknál Riba Krisztián tartotta kézben az idényt. A számok tükrében kijelenthetjük, hogy fő riválisával, Szántó Tamással szemben a stabil teljesítmény volt az, amivel úgymond "könnyedén" húzta be a címet. Érdekesség, hogy Tamás az edzéseken is jobb volt, valamint kétszer annyi győzelmet szerzett, mint Krisztián, mégsem ő lett a bajnok. Ezért érdemes rápillantani a dobogós helyezések számára, mert az sok mindent elárul. Ebben a kategóriában öt versenyző tudott idén feljutni a dobogó legfelső fokára. A dobogósok is jobban megoszlanak, hiszen tizenkettő versenyző állhatott dobogón a 2011-es esztendőben.

 A hármas kategóriában már arra lettem figyelmes, hogy hatan is felállhattak a dobogó legfelső fokára, ami már elég nagy változatosságot bizonyít. A győztes, Riba Krisztián szerezte a legtöbb futamgyőzelmet, a legtöbb dobogós helyezést, a legtöbb rajtelsőséget és a legtöbb versenyen ő futotta a legjobb kört is. Páratlan teljesítmény. Kiemelendő Lencsés Bálint idénye is, aki hétszer állhatott dobogóra, ebből háromszor a legmagasabb fokára. Az időmérő edzések mutattak a legváltozatosabb képet a 85 kg-osaknál, mivel a tizenkét versenyen kilenc különböző pilóta vághatott neki a megmérettetésnek a legelőkelőbb helyről.

 A négyes kategóriában szintén hat versenyző tudott feljutni a dobogó legfelső fokára. A bajnokság első és második helyezettje között nagyon szoros volt a küzdelem az utolsó pillanatokig, ezt tükrözi ez a táblázat is. Mindketten három győzelmet szereztek. Rajtuk kívül Somogyi Tamás volt képes ugyanerre ebben a kategóriában. A dobogós pozíciókra fókuszálva láthatjuk, hogy Csáki Zoli volt a legszorgalmasabb, de minimális előnnyel. A pole-pozíciók gyűjtögetésében a bajnokságban második, Topor Kálmán volt a legjobb. Érdekesség, hogy a versenyben futott leggyorsabb kör "címet" Nyuka Gábor és Somogyi Tamás szerezte meg legtöbbször idén. E tekintetben a bajnokság két éllovasa messze elmarad.

Igyekeztem a legfőbb dolgokat kiemelni a leírásokban, de aki böngészi a táblázatokat, az biztosan fog találni még sok érdekességet a 2011-es évad statisztikáiból.

Hamarosan jelentkezem egy hasonló cikkel a HCK-s versenyzőkről is.

 

Kellemes Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!

 

Szerző: Molnár György

www.amatorgokart.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorgokart.blog.hu/api/trackback/id/tr993493308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása