HCK 2011 - statisztikák
2011. december 25. írta: vigyuri

HCK 2011 - statisztikák

Eseménydús Hobby Cart Kupa évadot tudhatnak maguk mögött a versenyzők. A bajnoki címek az Országos Amatőr Gokart Bajnoksághoz képest viszonylag hamar eldőltek, ám ez korántsem jelenti azt, hogy sétagalopp volt a szezon.

A Light kategóriában Sövér Laci volt a legszorgosabb. Hat győzelmet, nyolc dobogós helyezést, öt rajtelsőséget és szintén öt leggyorsabb kört gyűjtött a neve mellé a 2011-es szezon során. Eredményeit leginkább Balázs Gergő tudta megközelíteni, aki idén kétszer tudott diadalmaskodni. Rajtuk kívül még négyen ünnepelhettek a dobogó tetején, ám ők csak egyszeri alkalommal. Tehát a dobogó tetején hat versenyző mosolyoghatott idén, viszont a dobogóra kétszer ennyien fel tudták küzdeni magukat az idény során.

 A lányoknál Hagyáné Kriszti már az év elején a maga javára billentette a bajnokságot, majd miután a korábbi bajnok, Garamvölgyi Niki csatlakozott, kissé megtört a papírforma. Győzelmek tekintetében meg is előzte Krisztit, hiszen öt versenyből ötöt megnyert és minden alkalommal övé lett a leggyorsabb kör is a versenyen. A legtöbb dobogós helyezéssel viszont tényleg a bajnok, Kriszti büszkélkedhet, tizenkét futamból kilencszer állhatott fel a pódiumra. E tekintetben a második helyet a bajnokság ezüstérmese, Fazekas Kitti szerezte meg, hat dobogós pozícióval. A lányok bajnokságában idén öt győztest láthattunk, a dobogón pedig tízen ünnepelhettek.

Az egyes kategóriában Dudás Bence tíz futamon indult, ebből hatszor pole-pozíciót szerzett, ötször győzedelmeskedett, és egy híján minden futamon dobogóra állhatott. Az ő neve mellé került a legtöbb versenyben futott leggyorsabb kör is. Rajta kívül hárman büszkélkedhetnek két győzelemmel, valamint Véghelyi Ádám is meg tudta szerezni idei első és egyetlen győzelmét. Kiemelendő még Nagy Levente teljesítménye, aki hétszer állhatott fel a pódiumra az esztendő során. A dobogón tizenegy különböző arcot láthattunk, és a leggyorsabb körök szempontjából is nagy volt a szórás, Bencén kívül hatan is meg tudták futni azt. Érdekesség, hogy senki sem tudta rajta kívül többször is megcsinálni ezt.

Meglehetősen nagy küzdelem volt a kettes kategóriában is. Propszt Roland és Gál Tamás négy-négy győzelmet szereztek idén. Rajtuk kívül még négyen tudtak nyerni: Dévényi Zoltán, Dergez Bertalan, Molnár György és Balogh Hungit István. Ők mindannyian csak egyszer. A dobogós helyeken befutók száma tizenegy fő. A legtöbb serleget a 75 kg-osak között Propszt Roland szerezte. Az első rajtkockában álló versenyzők is igen változatosak voltak, hét különböző pilótát láthattunk elrajtolni a pole-ból. Ugyanennyi a száma azoknak a versenyzőknek, akik meg tudták futni a verseny leggyorsabb körét idén legalább egyszer.

Dergez Berci a győzelmeket tekintve egyeduralkodó volt a 85 kg-osak között. Hét arany serleget szerezve zsebelte be a bajnoki címet. Amiben verhető volt, az a leggyorsabb körök száma, de ebben is csak holtverseny alakult ki több versenyző között. A versenyzők tudását mi sem bizonyítja jobban annál, hogy idén tizenkét különböző arcot láthattunk a hármas kategória dobogóján. Nem mellékes, hogy a bajnokság első tizenkét helyezettje tudta ezt elérni. Visszatérve a diadalokra, Bercin kívül öten tudtak egyszer-egyszer futamot nyerni. Biztosan mindenki hajtott a duplázásra, de ehhez sajnos kevés volt a tizenkét futam.

Ismét Dergez Berci nevét fogom emlegetni, aki a négyes kategória bajnoki címét hatalmas fölénnyel húzta be. Egy futam kivételével mindig dobogóra tudott állni és a tizenegy versenyéből kilencet meg tudott nyerni. A nyolc pole-pozícióról és a hét leggyorsabb körről nem is beszélve. Rajta kívül három győztest avattunk a legnehezebbeknél a 2011-es esztendőben: Rozvadszky Csabit, Szatory Józsit és Kocsi Zsoltot. A győzelmekből, a pole-pozíciókból és a verseny leggyorsabb köreiből Bercin kívül szinte mindenkinek csak egy-egy jutott. Ezt a formát egyedül Szatory Józsi bontotta meg, mivel kétszer tudta megfutni a verseny legjobb körét.

Nemsokára következik a díjkiosztó és a bajnokok tornája, addig is jó pihenést kívánok mindenkinek az ünnepekre!

Szerző: Molnár György

www.amatorgokart.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorgokart.blog.hu/api/trackback/id/tr53494718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása