HCK 2011 – A bajnokság állása hét futam után
2011. augusztus 06. írta: Attys-Agb

HCK 2011 – A bajnokság állása hét futam után

Matematikailag még szinte minden versenyzőnek van esélye a végső győzelemre. Szeretném mégis úgy értékelni a bajnokságot, hogy azokra a versenyzőkre fókuszálok, akiknek reális esélyük van megszerezni az év végi bajnoki trófeát. Természetesen próbálok szót ejteni azokról is, akik valamivel kiemelkedtek az eddigi futamok során, legyen az egyszeri, vagy konstans jó teljesítmény. Vágjunk is bele…

A Light kategória tabelláját Sövér Laci vezeti 34 pontos fölénnyel, Nagy Leventével szemben. A harmadik helyen álló Balázs Gergő lemaradása pedig meglehetősen nagy, 71 pontos.

„A bajnokság végső sorrendje az év folyamán megszerzett pontok összessége alapján dől el, úgy, hogy a megrendezett 12 futamnak a legjobb 10 eredménye számít bele.”

Ha ezt figyelembe vesszük, máris izgalmasabbá válik a dolog, mert Nagy Levente lemaradása csak 29 pont, Balázs Gergőé pedig 40 pont. Ez az év végéig, a maradék öt futam alatt ledolgozható. Ha ügyesek a srácok, még utolérhetik Sövér Lacit.

Nem hiába vezeti Laci a kategória bajnokságát, hisz négy pole-pozíciót és öt győzelmet tudhat maga mögött eddig, úgy, hogy majdnem minden futamon felállhatott a dobogóra. A legutóbbi Battaringi megmérettetésen nem sikerült ez neki. Laci idén már háromszor is megfutotta a verseny leggyorsabb körét. Nagy Levente is hat dobogós helyezéssel büszkélkedhet, Balázs Gergő pedig néggyel. Virágh Péter jelenleg a bajnokság ötödik helyén áll, mivel csak három futamot követően csatlakozott a bajnoksághoz. Idei első győzelmét aratta a Battaringen. Ha így folytatja, résztvevője lehet a bajnokságért folytatott harcnak. A legkönnyebbek idei bajnokságát valószínűleg közülük fogja megnyerni valaki.

A Lányoknál az idén eddig négy győzelmet szerző Hagyáné Kriszti vezeti a bajnokságot 99,5 ponttal, a második Fehér Viktória 69 ponttal, alig megelőzve a harmadik helyen álló Fazekas Kittit, akinek 66 pontja van. A Light kategóriához hasonlóan itt is három versenyző küzd a bajnokság megnyeréséért. Ha eldobással nézzük meg a pontokat, akkor Hagyáné Kriszti előnye 24 pontos Vikivel szemben, viszont Kitti és Viki helyet cserélnek, és Kitti három és fél ponttal előzi meg Vikit. Meg kell, hogy említsem Balázsi Dia nevét is, aki ugyan nem szerepelt az első három futamon, de 50 egységgel a negyedik helyen áll, eldobással 29 pontos hátrányban Krisztivel szemben. Az ötödik helyen álló Sas Szilvi már nem fog beleszólni a bajnokságba, mert két ezüstérmes HCK-s futam után a Lotus Ladies Cup-ban folytatta.

Az I-es kategóriában Nagy Levente és Miklósi Tibor próbálják megakadályozni Dudás Bence szárnyalását. Bence az eddigi hat időmérőjéből ötöt megnyert, ráadásul a futamok tekintetében sem áll sokkal rosszabbul. A legutóbbi futamot betegség miatt ki kellett hagynia, de a hírek szerint a Hangár utcában sem versenyezhet még. Szeptemberben viszont újra láthatjuk őt a versenypályán. Idén négy győzelem és kettő ezüst szerepel Dudás Bence neve mellett. Az eldobásokat figyelembe véve majdnem tökéletes a teljesítménye, hiszen 120 pontot gyűjtött az eddig megszerezhető 125-ből. Nagy Levente jelenlegi hátránya a tabellán 16 pont, ami eldobással 28, annak ellenére, hogy mind a hét futamon a dobogón állhatott. A harmadik helyen Miklósi Tibi áll, de ha elvesszük a két leggyengébb futam pontjait, Tibi 1 ponttal megelőzi Leventét és 27 pontos hátrányban Dudás Bencével szemben a bajnokság második helyén áll.

A stabil teljesítmény nagyon sokat számít. Nagy Levente eddig egy futamot sem tudott nyerni idén az I-es kategóriában, mégis harcban van a bajnoki címért. A bajnokságban megelőzi Sövér Lacit, aki neve mellett már szerepel egy győzelem. Sövér Laci jelenleg a bajnokság hetedik helyét foglalja el. Az első hármas mögött nem túl nagy lemaradással a negyedik helyen Katona Kristóf Győző áll, pontazonossággal Véghelyi Ádámmal, aki a legutóbbi futamon szerezte meg élete első dobogós helyét, rögtön egy második pozícióval.

A II-es kategóriában nagyon szoros bajnokságot figyelhetünk meg. Kilenc különböző arccal találkozhattunk már a dobogón az elmúlt hét futamon. Három versenyző tudott eddig győzedelmeskedni, Propszt Roland és Gál Tamás háromszor, Dergez Berci pedig egyszer. A bajnokság első három helyezettjének a sorrendje pontosan ugyanez. Ez a szó szoros értelmében értendő: Rolandnak és Tominak 108 pontja van eldobással, mögöttük pedig Berci áll. Propszt Roland három pole-pozícióval, ugyanennyi győzelemmel, egy versenyben futott leggyorsabb körrel és négy dobogós helyezéssel vezeti a 75 kilósak tabelláját Gál Tomival egyetemben, akinek rajtelsőségből egyel kevesebb, viszont leggyorsabb körből egyel több jutott. A második helyért számos pilóta reális harcban van, konkrétan a bajnokság nyolcadik helyezettjéig haladva azt mondhatjuk, hogy mindenkinek esélye lehet az év végi ezüstre: Dévényi Zoltán (4), Klenovszki András (5), Molnár György (6), Ittzés Zsigmond (7), Katona Kristóf Győző (8). Ezt bizonyítják az eldobással számított pontok is. Ebben a kategóriában ez több pozíciót is megváltoztat és néhány versenyző között jelentősen módosítja a különbséget. Első ránézésre azt mondhatnánk, hogy Propszt Roland biztosan vezeti a bajnokságot, de eldobással nézve Roland előnye teljes egészében elvész, ahogyan azt korábban említettem.

A III-as kategória bajnoki trófeája felé Dergez Berci nagyon jó úton halad. Ezt az utat számokban is ki lehet fejezni: 3 rajtelsőség, 6 győzelem és 3 versenyben futott leggyorsabb kör. Berci mögött, a bajnokság második helyén Ittzés Zsigmond áll, 59 pontos hátrányban, ami eldobással 48 pont. Öt futammal a vége előtt azt mondhatom, hogy nagyon nehéz lesz Bercivel szembeszállni, főleg úgy, hogy egyelőre a két dobott futam közül az egyik egy győzelem. A harmadik helyen jelenleg Kocsi Viktor tanyázik, 3 egységre Zsigától. Viktor mögött 18 ponttal lemaradva a bajnokság negyedik helyén Gál Tomi áll. Az előbb említett három versenyző futameldobással jelenleg szinte ugyanúgy áll. Ittzés Zsigmond és Gál Tamás eddig 77 pontot gyűjtött így, míg Kocsi Viktor 76-ot. Tehát mindhárman nekivághatnak a nagy feladatnak, ami Berci utolérése. Legalábbis akkor, ha a srácok bajnoki címet akarnak nyerni idén. Zsiga egyébként 4 dobogós helyezéssel büszkélkedhet, Tomi hárommal, Viktor pedig kettővel, az idei bajnokság eddigi hét futama alapján. Ez a kategória így hasonlóan szoros, mint a kettes. A 85 kg-osak dobogóján már kilencen jártak idén, a kettes kategóriához hasonlóan.

Végül, de nem utolsósorban a IV-es kategória bajnoksága következik. Az előző kategóriából már jól megismert Dergez Bertalan szinte hihetetlen formában van a legnehezebbek között. Az első hat futamon rajt-cél győzelmet aratott, a hetedik futamot pedig a második helyről rajtolva nyerte meg. Mindezt úgy, hogy hatszor még a leggyorsabb kört is magáénak tudhatta. Szatory Józsi volt az, aki megtörte Berci tökéletességét a leggyorsabb körök tekintetében. Bercinek 175 pontja van, ami viszont 100%-os teljesítményt jelent. A bajnokság második helyén Rozvadszky Csaba áll négy dobogós helyezéssel, a harmadik Ittzés Zsigmond, aki pedig két dobogós pozíciót tudhat maga mögött a szezon során. Azon töprengtem, hogy le merjem-e írni Berci előnyét az üldözői előtt, végül úgy döntöttem, hogy inkább Rozvadszky Csaba hátrányát írom le, ami 70 pont. Ittzés Zsiga nyolc ponttal van tőle lemaradva. Utánuk Kocsi Zsolt, Szatory József, Kádas Zsolt és Balla Gábor sorrendben következnek a pilóták a bajnokságban. Lemaradásuk nem túl nagy, ezért ezeken a pozíciókon még lehet javítani.

Ha Berci pontelőnyét eldobással számolgatjuk, kicsit kellemesebb képet kapunk, így 40 ponttal van Rozvadszky Csaba előtt, és 46-tal Ittzés Zsigmond előtt. Amennyiben Berci folytatja a mesteri sorozatát, akkor a IV-es kategóriában néhány futamon belül bajnokot hirdethetünk. Én mégis egy jó nagy merőkanálnyi optimizmussal azt mondom, hogy hajrá fiúk, semmi sem lehetetlen!

Zárásként készítettem egy kis statisztikát, ebből kiemelném a négy legérdekesebb pontot, a győzelmek számát, a pole-pozíciók számát, a dobogós helyezések számát és a versenyben futott leggyorsabb körök számát. Értelemszerűen mindenkinek csak az adott kategórián belüli értékeit vettem figyelembe. Ezek tekintetében íme az első három helyezett a különböző „címek” csatájában:

 

Győzelmek:

- Dergez Bertalan – IV-es kategória – 7 győzelem

- Dergez Bertalan – III-as kategória – 6 győzelem

- Sövér László – Light kategória – 5 győzelem

 

 

Pole-pozíciók:

- Dergez Bertalan – IV-es kategória – 6 pole-pozíció

- Dudás Bence – I-es kategória – 5 pole-pozíció

- Sövér László – Light kategória – 4 pole-pozíció

- Hagyáné Kriszti – Lány kategória – 4 pole-pozíció

 

Leggyorsabb körök:

- Dergez Bertalan – IV-es kategória – 6 leggyorsabb kör

- Dudás Bence – I-es kategória – 5 leggyorsabb kör

- Balázs Gergő – Light kategória – 3 leggyorsabb kör

 

 

Dobogós helyezések:

- Dergez Bertalan – IV-es kategória – 7 dobogós helyezés

- Nagy Levente – I-es kategória – 7 dobogós helyezés

- Dudás Bence, Hagyáné Kriszti, Sövér László, Nagy Levente, Dergez Bertalan – 6 dobogós helyezés

Sikerekben gazdag versenyeket kívánok mindenkinek a hátralevő öt versenyre!

Szerző: Molnár György

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorgokart.blog.hu/api/trackback/id/tr883130602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása